torsdag 20 januari 2011

Hur andas Du? 30 sekunders övning för välbefinnande!

30 sekunders lugn, återhållsam djup och koncentrerad andning förbättrar hälsan och ger ett häftigt välbefinnande åt hela kroppen.
Ifrågasätt hur och ge akt på din andning om den är grund med enbart bröstkorgen ytligt eller om du andas tungt med magen och under diafragman, som du allra hellst skall göra;
magen skall kunna skjuta på andningsrörelsen i bålen uppåt och vidga sej åt lemmarna
men allra hellst skall en känsla av lätthet och rymd förbättra dina koncentrationsmöjligheter på det du har för handen och vad som händer i hjärnan;

Det skall vara fråga om en luftpelare från din, från det understa chakrat, sexchakrat till det översta mitt på hjässan; om man nu skall tala med hinduerna; utan att jag är så välbevandrad i just chakra-teorin. Det kommer att kännas kanske, om Du är på rätt väg, precis som en blivande sopran gör sina sångövningar så att luftpelaren cirkulerar i resonnansbottnarna på toppen av hjässan för att få den höga höjden på sången sin.

Om Du tror att mina tankar har med Ditt sexliv att göra enbart, så är Du fel ute och bör hålla Dej till din vanliga motion och göromål, men om Du är eftertänksam och inte har för vana att stressa så är detta en övning som bär.

Norrköping den 20 januari 2011

Margareta Maya Gustafsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar