fredag 15 juli 2011

Ekumeniska böner: Gud, hjälpe oss i vår nöd!

Ekumenisk Bön:
Vi beder idag för att ökad förståelse mellan länder, stammar och folkslag och deras olika religioner må följas upp med genuint intresse för att lära sig kunskapsvägen om de olika kulturerna så att detta kan följas av frid och fred i världen. Vi beder för att en dag kan hinduer, kristna, muhammedaner, buddister, taoister och andra av Gud uppenbarade religioner hos olika folkslag att vi kan stå sida vid sida i Guds hus och be för fred och frid för varandra. Att vi människor inte må fastna i ordklyveri och bokstavsträldom, utan att vi kan vara generösa och helbregdagörande mot varandra. För Förståelse och Kunskap beder jag idag!
Och att även i våra hjärtan i vardagslag må dessa böner nå upp till allas vår Gud!

• Fortsättning på ekumenisk bön:
• Ett av de stora problemen i vår tid är att det som den moderna vetenskapen har gett till de flesta människor är att tro ska man inte bry sig om…. att nihilismen har brett ut sig och folk i gemen inte kan tro… man vet inte vad man skall tro på..
det goda, det numinösa går inte att säkert tro på… det är vårt samhälles största brist idag… den brist på tro på livet, på något gott i tillvaron….
• Jag beder idag och jag hoppas Du som läser detta vill förena Dej i goda tankar, förena Dej i min tankebön om att livet är meningsfullt, om vi bara får tro på varandra…. att vi gör gott för varandra och att vi verkligen vill göra det goda vi tänker, gör allvar av våra föresatser….även om den moderna vetenskapen inte kan bevisa något… så får vi tro… också att denna vetenskap har gett oss både det goda och bekväma livet men också nu när fara för vår jord hotar oss så hoppas jag idag att flera och fler känner sig nödgade att be….. Gud, Gud, hjälp oss människor i våra olika belägenheter idag nu när …. vår jord är hotad från många håll att naturkatastrofer, sjukdomar och krig och den andliga fattigdomen inte är nemesis… men vi känner oss hotade och då får vi be i vår nöd… Gud, hjälp oss…
• Om vi bara kunde säga att fler och fler säger::”Gud, hjälp mej… Sträck Dej uppåt, sträck Dina ögon mot himlen och säg: Gud, hjälpe mej!
• Amen!
• Margareta Maya Gustafsson

Norrköping den 14-15 juli 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar