torsdag 26 augusti 2010

Vegetarisk husmanskost - lite exempel!

Broccoligratin m smält smör, kokt potatis och en sallad - det gröna tipset . vegetarisk husmanskost

Här hemma äter vi nog en 3-4 gröna middagar i veckan, T.ex. spenat i pannan 350 gram för 2 personer med 1/2 buljongtärning och salt o peppar och en hackad lök och lite småskuren vitlök i spenaten, som får småputtra medan potatisen kokar med täcke av riven ost, 1 1/2 dl -2 dl som läggs ovanpå spenaten någon minut före serveringen och så en sallad och kokt potatis.
Men nu vill jag presentera en broccoligratin gjord på förvällda bitar av broccoli, stammen går bra att skära i centimetertjocka bitar och dessa broiccolibitar får förvällas i kokande vatten i 3 minuter cirka och när det runnit av vattnet i ett durkslag så lägger man det i botten i en lagom stor, smord form och så gör man ett täcke av 100 gram naturelle keso, 1 ägg och så 1 1/2 till 2 dl riven ost blandas och läggs på ett litet lager ovanpå broccolin och så in i 175-200 graders ugnsvärme och på spisen smälter man lite smör i en panna och serverar gratängen efter 20-25 minuter i ugnen samtidigt som man gör det smälta smöret för sig och kokar potatis i en annan gryta.

Och så kan man varva middarna o variera med morotspaté, rödbetsgryta, purjolöksgratäng, men det tar vi en annan gång. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar